La Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat i el seu programa de prevenció

Els 6 instituts públics del municipi de Cornellà participen del programa de prevenció la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat que té com objectiu consolidar una xarxa de joves d’entre 12 i 17 anys que participen de manera voluntària per detectar, prevenir i revertir situacions abusives dins el seu context, esdevenint agents d’igualtat.

El programa està impulsat pel Centre d’Informació i Recursos a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Cornellà i l’entitat Plataforma Unitària contra les violències de gènere que juntament amb Drecera disposa de les professionals especialitzades inscrites al projecte per desenvolupar-ho amb èxit.

El projecte es va iniciar  a Cornellà del Llobregat al 2012 amb la prova pilot a Cornellà del Llobregat amb participació de l’INS Esteve Terrades.

Actualment, a més dels 6 instituts de Cornellà de Llobregat comptem amb 4 centres de secundària de Barcelona: INS Moisès Broggi, INS Maria Espinalt, INS Quatre Cantons, INS Bernat Metge; 1 de Rubí: INS Estatut; i 1 de Roda de Berà: INS Roda de Berà.
En total comptem amb 12 centres amb la participació de més de 200 persones joves i gairebé una 30a de docents.

Programa XAJI 2019

Fase prèvia a la consolidació de nous grups:

Abans de consolidar els nous grups, es va facilitar una sessió prèvia amb la finalitat que sortissin unes 15-25 persones de 1r de la E.S.O per centre i participar del programa de manera voluntària fins a 4rt de la ESO.
A la sessió s’explica en què consisteix el programa socioeducatiu de la XAJI, el que implica, els objectius i metodologia que s’utilitza.

Programa XAJI 2019

Us deixem algunes de les fotografies del programa d’enguany: