Què oferim:
- Informació i orientació sobre temàtica LGTBI+, recursos especialitzats i/o tràmits burocràtics relacionats amb l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.
- Primera atenció, acompanyament i seguiment a les persones del col·lectiu LGTBI+ i al seu entorn.
- Intervenció i atenció psicosocial davant discriminacions i/o violències LGTBIfòbiques.
- Suport tècnic pel desenvolupament del IV Pla local per l’Igualtat de gènere i els drets del col·lectiu LGTBI+.
Què hem assolit:
- Participar en la implementació i avaluació continua del III Pla Local per la Igualtat de Gènere i els Drets del col·lectiu LGTBI (2017-2021) en coordinació amb les diferents àrees d’Intervenció, els i les agents socials i els organismes implicats en el seu desenvolupament.
- Col·laborar en el desplegament de les competències municipals recollides a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i específicament en el disseny del Servei d’Atenció Integral (SAI).
- Realitzar l’atenció al futur SAI: atendre a les persones que es dirigeixin al servei, donar informació sobre temàtica LGBTI, atendre consultes, incidències i denúncies, assessorar i fer un seguiment dels diferents casos.
- Dissenyar i impulsar estratègies per a la incorporació de la perspectiva de gènere en les diverses àrees i àmbits d’acció municipal.
- Dissenyar i gestionar programes de sensibilització, informació i formació en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere.
- Dissenyar i implementar estratègies que garantitzin els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència.
- Col·laborar en el disseny, la implementació i l’avaluació d’accions positives per la igualtat d’oportunitats.
Adreçat a:
- Persones del col·lectiu LGBTI+ que hagin patit o estiguin en risc de dicriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
- Professionals dels diferents àmbits pùblics, famílies i ciutadania en general del municipi.
Què oferim:
- Informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones en els àmbits laboral, social, personal i familiar, fent especial incidència en la detecció de la violència masclista i establint mecanismes d’informació i derivació als serveis especialitzats.
Què hem assolit:
- Donar un servei integral per a les dones víctimes de violència de gènere, que inclou tant accions d’atenció directa a les dones, com actuacions de consolidació i manteniment de xarxes i accions de gestió del projecte personal, que incideixen directament en els processos de recuperació i reparació de les dones que han viscut situacions de violència masclista.
Adreçat a:
- Dones del municipi que han patit o pateixen algun tipus d’agressió i/o discriminació per la seva condició de dona, i especialment, a les dones víctimes de violència que es troben en l’etapa inicial del seu procés de recuperació.
2
SIAD
Servei d’Informació i Atenció a les Dones
Recurs municipal que ofereix resposta a les demandes provinents de les dones del municipi de Viladecans en la línia de la informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en tots aquells aspectes relacionats amb elles.
Aquestes demandes poder estar relacionades amb la violència masclista i/o discriminació per raó de sexe com també es poden limitar a oferir informació i atenció sobre temes concrets de la vida de les dones .
3
PREVENCIÓ
Programa de Prevenció de Desigualtats de Gènere i LGTBIfòbia
Som empresa subcontractada pel Servei de Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats.
Àmbit de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Viladecans per donar suport tècnic al “Programa de Prevenció: un model integral per a prevenir les desigualtats de gènere i lgtbifòbia amb infants, adolescents i joves de Viladecans”, dintre del IV Pla per la Igualtat de Gènere.
Què oferim:
- Accions de prevenció i sensibilització davant les desigualtats i les violències sexistes, cap a les dones i les persones LGTBI+, que es puguin produir en el municipi i especialment entre el col·lectiu d’infants, adolescents i joves del municipi.
- Suport tècnic amb l’organització de les demandes dels centres escolars de les activitats per la millora de l’èxit educatiu.
- Potenciar l’educació en valors, la coeducació i la inclusió de la perspectiva de gènere a l’acció educativa.
- Incloure la diversitat sexual, afectiva i de gènere i la diversitat de les famílies en l’acció educativa.
- Dotar d’eines, recursos i estratègies al jovent de Viladecans per detectar i prevenir les desigualtats i les violències sexistes.
- Dotar d’eines i recursos a les agents implicades en desplegar el Protocol Marc d’Abordatge de les agressions sexistes i LGTBIfòbiques als espais privats de concurrència pública de Viladecans.
- Gestió per la difusió dels actes propis del programa de prevenció: diades commemoratives, jornades de sensibilització, etc.
- Coordinació amb altres departaments de l’ajuntament.
Adreçat a:
- Infants, adolescents i joves de Viladecans.
Què oferim:
- Un espai d’acompanyament emocional i assessorament sobre les relacions afectives i sexuals per a joves des de la perspectiva de gènere.
- Eines per establir relacions sanes i lliures de violència masclista i LGTBIfòbica.
- Gestió i dinamització de programes en l’àmbit de la prevenció de la violència masclista.
Què hem assolit:
- Donar suport legal mitjançant l’acompanyament d’una advocada especialista en migració/estrangeria.
- Millorar el grau d’ocupabilitat, proporcionant eines que els permetin avançar en el processos d’inserció.
- Augmentar la seva autonomia envers la recerca de feina, donant a conèixer els recursos que tenen al seu abast.
Adreçat a:
- Joves d’entre 16 i 35 anys del municipi.
4
PUNT AFECTES
Punt d’Afectivitat per a joves
Som empresa subcontractada pel Servei de Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats.
Àmbit de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Viladecans per donar acompanyament emocional a joves des de la perspectiva de gènere i prevenir els models relacionals masclistes, dependents i/o abusius.
5
ACOLLIM
Servei d’Orientació
Servei d’orientació jurídica i inserció laboral per a dones immigrades i vulnerables, subvencionat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania
Què oferim:
- Acollida i atenció per avaluar i valorar la situació personal i legal de les dones.
- Atenció legal a les dones en l’àmbit de migració.
- Orientació i inserció laboral.
Què hem assolit:
- Donar suport legal mitjançant l’acompanyament d’una advocada especialista en migració/estrangeria.
- Millorar el grau d’ocupabilitat, proporcionant eines que els permetin avançar en el processos d’inserció.
- Augmentar la seva autonomia envers la recerca de feina, donant a conèixer els recursos que tenen al seu abast.
Adreçat a:
- Dones en situació administrativa irregular que siguin ciutadanes del municipi.