El 28 de novembre, dues companyes del Sefor hem anat a l’Institut Severo Ochoa d’Esplugues de Llobregat a fer una xerrada als i les alumnes del CFGS d’Integració Social que es troben realitzant el mòdul d’Inserció Sociolaboral.

Ha sigut una oportunitat per poder donar a conèixer la nostra tasca d’orientació laboral i els programes d’ocupació que realitzem.

Hem explicat un cas real d’èxit detallant com l’acompanyament i suport pas a pas per part de la tècnica d’orientació va permetre assolir l’objectiu laboral de la persona atesa tot i que la situació inicial era poc optimista.

Han pogut conèixer també les dificultats amb les que ens trobem com a professionals en l’àmbit de l’orientació sociolaboral. A través d’una dinàmica grupal, han experimentat com treballem les resistències al canvi que poden mostrar les persones ateses i com les convidem a reflexionar sobre la seva zona de confort i la necessitat de canvi.

Tot això, els ha permès vivenciar com acompanyem a les persones que atenem, habitualment en situació de vulnerabilitat o d’exclusió social, per apoderar-les, afavorint així la presa de decisions i la mobilització al canvi.

Agraïm a l’alumnat per la motivació i l’interès que han mostrat i a l’Institut Severo Ochoa per donar-nos l’oportunitat de visibilitzar i difondre la nostra tasca en orientació i intermediació laboral.